Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Dalabai ( Magyarország )

ZENEPAVILON - Platán tér, 2017. július 19., szerda, 17:30

Ősi hangok, gondolatok, közös nyelven, a zene nyelvén, a világ minden tájáról. Népdalokon, műdalokon és saját szerzeményeken keresztül szeretnénk elvinni az embereket egy kicsi kulturális utazásra, egy olyan világban, ahol nem számít a származás, a bőrszín, a nem, ahol kizárólag a zene létezik és a zene szeretete és a zenei stílusok közti átfedések felismerése.

Zenekarunk neve Dalabai band, ami a ,,Dalabáj zenér”, azaz a fülemüle énekesmadár ősi nevéből ered, ezzel is tudatosan az ősi gyökerek és ősi nyelvezet kihangsúlyozására törekedtünk. Repertoárunk egyaránt tartalmaz magyar, közismert népdalokat, moldvai- csángó népdalokat, szefárd szerelmes dalokat, török népdalt, albán gyermekdalt, cigány esküvői táncoltatósokat és kortárs verseket, nem kizárólag autentikus népzenei köntösben.

A dalok gyökerükhöz hűen eredeti nyelven szólalnak meg. Hangszerelésben arra törekszünk, hogy az autentikus hangzás mellett bátran vegyíthessük a zenei stílusokat, például a cigány örömzenét a jamaicai latin ritmusokkal, a klezmer sajátos hangzásával, ezzel is egy multikulturális hangulatot teremtve, mert filozófiánk, hogy a különböző népzenei stílusok nem is állnak olyan távol egymástól, mint ahogy azt az ember elsőre gondolná, hiszen a zene az, ami mindenkiben ott dobog és érdek nélkül kapcsol össze generációkat, országokat és embereket.

Kis- Kovács Luca - Ének
Deli Zsolt - Harmonika
Heigl László - Nagybőgő
Iványi Gáspár- Gitár, pengetős hangszerek
Schlanger Tamás- Ütőhangszerek
Szalkay Dávid - Trombita

 

Az együttes facebook oldala

Partnereink