Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Banda Zeitun ( Baleár-szigetek, Spanyolország )

CSAVARGŐZÖS színpad, 2018. július 22., vasárnap, 17:00

A Zeitun, amely arabul azt jelenti olajbogyó, a földközi-tengeri terület zöld, és egyesítő szimbóluma.

A szicíliai, katalóniai és andalúziai zenészek találkozásából született a spontán, egyedi hangzású dalokat játszó együttes. A formáció magával ragadó show-t kínál, amelyben mind az eredeti alkotások, mind a hagyományos témák a déli "hangsugarak" érzését tükrözi, Spanyolországból és Olaszországból.

A  Zeitun csodálatos kihívást teljesít: a Földközi-tenger két partja közötti kapcsolatok megerősítése, az ősi kapcsolatok újragondolása és innovatív hidak létrehozása.

Ily módon a flamenco "palos" és az dél-olasz zenei stílusok, mint a tanguillos, a szicíliai ballato, a bulerías, a taranto, a tarantela, a pizzica, a tammorriata és a tangó találkoznak egy olyan térben, amely ugyanilyen tisztelettel törekszik a hagyományok ápolására.

Az koncerteken éppúgy helye van a improvizációnak, mint ahogy a hagyományörző perspektívának; egyúttal a Földközi-tenger ősi, jellegzetes hangzásai felkutatásának is.

A Banda Zeitun repertoárját a szicíliai arab költészet táplálja, különösen Abu Al Arab munkássága, aki Siracusa városából származik, és akinek élete Sevillában ért véget (11. század).

Tagok:

Ermanno Panta - ének, fúvóshangszerek, dél-olasz ütőhangszerek
Ian Miles Scionti - flamenco gitár
Jose Luis Gonzalez Jimenez - dobok
Daniel Abad Martín - nagybőgő

Weboldal
Az együttes facebook oldala

Partnereink