Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

Mimi Sterrantino ( Italy )

Nagysátor, 17 July 2018, Tuesday, 13:00

Domenico Sterrantino, alias Mimì, 1984-ben egy észak-svédországi jeges folyó mentén született, majd pár hónaposan a forró Szicíliába költözött a családjával. Már gyerekkorában átitatódik a zene iránti szenvedéllyel. Édesapjától, egy szicíliai népdalénekestől örökli a népzene iránti elköteleződést, svéd édesanyjától pedig a nemzetközi zenei behatásokat. 

19 évesen kezd el saját dalokat írni, különleges módon hasznosítva a különböző zenei behatásokat, amit megfűszerez mély, meleg hangjával. 2007-ben jelent meg az első lemeze "Mimì Sterrantino" címmel.

Többéves zenei tanulmányok és kutatás után úgy dönt, hogy saját maga adja ki következő albumát ”Spengo il televisore” címmel. A lemezen található 14 dal szerelemről, forradalmi szellemiségről, gyerekkori emlékekről és a gondtalanságról szólank. Dalait a "Gli accusati" csapata kíséri hagyományos hangszerek hosszú sorát megszólaltatva (dudák, dorombok, csörgődobok, stb.) és egy "Rock-szívű" és "Folk-lelkű" projektnek adva életet.

2013-ban résztvesz a Musicultura döntőjében az “Il nostro cielo è il tetto dei Rom” dalával.

Dalai vibrálnak a dalszerzői tiltakozó szellemiség jegyében, a nagyoktól kölcsönvett költőiségétől, egy tiszta lélek kreatív varázslásától, mely szembemegy a társadalom igazságtalanságaival és fantasztikus világokat és kalandokat vetít elénk.

facebook fanpage

Partnereink