Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

I Beddi ( Sicily, Italy )

Nagysátor, 17 July 2018, Tuesday, 16:00

Az együttes 2005-ben alakult, azzal a céllal, hogy hamisítatlan szicíliai népzenét játsszanak. Azóta többször átalakultak, és az élő koncertjeiken nyújtott zenei minőség tekintetében is folyamatosan fejlődtek.

Az elmúlt 10 évben gyönyörű szigetüktől távol eső színpadokon is megmutathatták tehetségüket, számos koncertet adtak a világ több országában, és jelentős elismerésekben részesültek.

2008 a fordulat éve volt a zenekar életében: új célt tűztek ki maguk elé, a szicíliai népzene megújítását, modernizálását, mégpedig úgy, hogy régi dallamokat kevertek mai melódiákkal, a játék kedvéért, és szülőföldjük, Szicília iránti szeretetből.

2012-ben az együttes új hangzásvilágot hozott létre, olyat, amely még jóval közelebb van ahhoz, amit világzenének hívnak.

Azóta több váltás is történt a zenekar életében, melyek eredményeképpen megszületett egy megint teljesen új hangzásvilág, egy új irányzat: a Sicily Unconventional Folk, mely távoli régiók zenéjével és modern műfajokkal keveri a népzenét, többek között poppal, rockal, blueszal, countryval, barokk zenével és jazz-zel.

 

Official website
facebook fanpage

Partnereink