Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Karandila Gypsy Brass Orchestra ( Bulgária )

NAGYSZÍNPAD - Platán strand, 2017. július 17., hétfő, 21:00

Bulgária legeredetibb cigány fúvós zenekara Szliven melletti „Nadezsda” (Remény) nevű gettó lakóiból verbuválódott. Ebben a nyomornegyedben valóban kevés a remény, az elmúlt korok zenei kifejezési formái viszont még mindig élnek és örömet okoznak.

Az egész Balkánon elterjedt és nálunk főleg a szerb változatban ismert cigány fúvós zene bulgáriai fellegvára Szliven. Nem véletlen, hogy onnan származik az Európát bejárt Karandila zenekar is. A zenekarvezető és alapító Angel Tichaliev felélesztette a régió legjobb hagyományait és egy ütős, profi és szórakoztató zenekart formált. A Karandila igazi esküvői banda, zenészei képesek napi 12 órát játszani megállás nélkül, ha a buli ezt megkívánja. A cigány esküvők pedig sokszor 3 napig tartanak. 

A hagyományos népi zenekarok sokszor földrajzi helyhez, és nem a tagjaikhoz kötöttek. A Karandilában nemrég nemzedékváltás történt (Karandila Junior), friss és fiatalos lendületet adva a régi melódiáknak. Nem változott viszont a tagok szülőhelye, ahonnan inspirációt merítenek, és a fáradhatatlan zenekarvezető, aki továbbadja a fiataloknak a tudását.

Weboldal
Az együttes facebook oldala

Partnereink