Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

Spanyol táncház kasztíliai zenekarral a Fonóban

A spanyol Vigüela együttes teremti meg az autentikus kasztíliai életérzést május 27-én a Fonó Budai Zeneházban. Ez a táncház is egyike a Babel Sound világzenei fesztiváljára hangoló koncertsorozatának. Az első 50 érkező egy pohárka ajándék házi pálinkával indíthat, aztán a hazai Peca zenekar pörgeti fel a hangulatot vidám és humoros magyar-spanyol muzsikájával.

A Vigüela fontos feladatának tekinti, hogy a Kasztilia-La Mancha régió zenei hagyományát életben tartsa. Munkájuknak nagy jelentősége van a spanyol népzenei hagyomány megőrzésében. Sokfelé játszanak Spanyolországban, de jártak már Nagy-Britanniában és Portugáliában is. Remek előadói annak a sokszínű repertoárnak, mely az észak-afrikai hatásokat magába ötvözve annyira jellemző az Ibériai-félszigetre. A hangjukon kívül lantra, gitárra, bandurriára (pengetős, népi hangszer), manchengo gitárra, rebekre (húros, vonós hangszer) és ütősökre támaszkodnak.

Most először jönnek Magyarországra, hogy május 27-én a Fonó Budai Zeneházban igazi spanyol zenére táncoltassák meg a közönséget.

FACEBOOK ESEMÉNY ➤ 

TOVÁBBI BABEL SOUND KONCERTEK A FONÓBAN

 

Our partners