Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

Canteca de Macao (ESP)

PLATÁN BEACH double stage & event tents, 24 July 2016, Sunday, 22:00

Az utcán születő, nevelkedő és fejlődő multikulturalizmus szép példája a 2003-ban 9 lelkes zenész (spanyol, venezuelai, chilei) alkotta Canteca de Macao. Zenéjük a rumba, ska, reggae és flamenco ritmusok keveredésével szólal meg.

„Cachai?” című első albumukat minden elképzelt reményt felülmúló lelkesedéssel fogadta a spanyol közönség. Sőt, az energikus, élettel teli koncertjeik és a szövegeik hordozta erős társadalmi üzenetek által referencia ponttá váltak minden „társadalom-tudatos zene” kedvelő számára.

A zenekar egyik legérdekesebb vonása, hogy anélkül képes megtölteni Spanyolország-szerte a 2000 fősnél nagyobb klubokat, hogy lemezeiket boltokban árulnák. A szerzői kiadásban megjelenő lemezeiket koncertjeiken ezrével árulja, hazájában és külföldön rengeteg fesztiválon fellép, teszi mindenféle külső segítség nélkül, pusztán saját elszántságából, zenéje és energiája által.

A Canteca de Macao fennállása óta 6 albumot adott ki - mind szerzői, a legutóbbi (Nunca es tarde) crowdfunding finanszírozta - koncertjeikkel bejárta Amerikát, Észak-Afrikát és Európát.

Ana Saboya „Anita Kuruba” – ének
Isidoro Lora-Tamayo "Chiki" – gitár és ének
Rodrigo Díaz "El Niño" – ütőhangszerek és dob
Carlos Leal Valladares – gitár
Yago Salorio – basszusgitár
Julio Martin – billentyűk 

 

Official website
facebook fanpage

Our partners