Amariszi (NED)

2016. július 25., hétfő, 20:00

Az Amariszi izgalmas keveréket alkot, balkáni ihletésű zenéjébe finoman sző popot, reggae-t és swinget. Az eredeti műveket saját stílusára hangszerelve a zenekar széles közönséget vonz: a zene ilyen egyedi megközelítése állította a csapatot a Balkán zenei világának fókuszába.

Az Amariszi csapata virtuóz harmonika szólamokkal, groove-os rézfúvósokkal, gitárral, basszusgitárral és dobokkal olyan zenei világot tár fel, ahol bármi megtörténhet, színpadi jelenlétük, élénkségük és lelkesedésük pedig minden előadást igazi bulivá varázsol!

Merel Simons magával ragadó színpadi jelenléte, tiszta hangja és remek kifejezőkészsége azonnal beszippantja a közönséget.

Lehetetlen ellenállni a diktált ritmusnak és mozdulatlanul hallgatni a koncerteket. Az Amariszi a legvirtuózabb balkáni zenekar.

Az együttest Kay Krijnen harmonikás/ dalszerző és Dolf Huybers dobos alapította 2007-ben. Négy évvel később megjelenő Balkan Chaotika című lemezüket a zenekritikusok is elismeréssel fogadták, dícsérve a zenekar összjátékát, eredeti hangzását, és inspiráló virtuozitását. A 2014-ben kiadott "Nine Balkan Nights" című album az English World Music Audio Chart első, a World Music Charts Europe 13. helyére jutott. Az együttes számos európai országban és fesztiválon fellépett már (Sziget, United Islands (Cz), Oerol(NL).

 

amariszi

Merel Simons - ének
Kay Krijnen - harmonika
Peer Thielen - gitár
Robert Koomen - basszgitár
Dolf Huybers - dob
Simon Kelaita (DEN) - tenorszaxofon
Jon Bittman (USA) - altszaxofon

Amsterdam Artist Collective

Weboldal

ELLÁTÓház
H-1074 Budapest, Dob u. 19.

+36 20 527 3018

Partnereink