Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

SZÍNHÁZ ÉS KABARÉ

A Balatonnál a nyári színházi szünet alatt sem maradtok színi előadások nélkül. Sőt, tánccal kísért zenés darabokkal igyekszünk megfelelni a kulturális igényeiteknek. A neves balatonparti szabadtéri helyszínnel, a Kultkikötővel karöltve különleges, egyedi előadásokkal várunk a fesztivál minden napján. 

Szalóki Ági és a Cabaret Medrano nyitja a sort a Bohém Világ című zenés darab bemutatójával, megidézve a ’boldog békeidők’, azaz a két világháború közti kabaré világát.

Ezt követi július 20-án a ’Boomerang Baby - Marlene Dietrich ABC’ balatoni premier bemutatója. 

A német színésznő dalaival, személyiségével az egész világot meghódította. 1930-ban amerikai filmsztár lett, és soha nem tért vissza Hitler Németországába. Világnézetét, dinamizmusát, a férfiakról és nőkről alkotott véleményét, és világhírű dalait tolmácsolja Fullajtár Andrea sok humorral, és jazz-zenekari kísérettel.

„Beszólt Hitlernek és Goebbelsnek, együtt utazott a frontra a katonákkal. Egy emberjogi aktivista és egy pacifista keveredett benne. Magyarországon még egyáltalán nem adták ki izgalmas írását, a Dietrich ABC-t, amiben az ABC betűihez szavakat rendelt, és mindegyikhez írt pár mondatot. Rengeteg humor, emberismeret van benne” – mesél Marlene-ről Andrea.

Július 21-én a Freak Fusion Cabaret előadása a múlt századi vándorcirkuszok misztikus világába repít. Sötét humor és varieté hangulat. A látványos zsonglőr, akrobata, légtornász és burlesque táncjelenetek előadói a hazai underground cirkuszi élet k-rémjei!

ZENE ÉS TÁNC 

Holdviola 

Látványos, minden részletében aprólékosan kidolgozott élő, táncszínházi előadás. A zene, a tánc és a vizuális művészetek szinergiája. A tradicionális zene, a színház és az elektronikus hangzás ötvözete.

TranszOrient – egy keleti álom

Kifejezetten a Babel Soundra készül Mahasti és világbajnok hastáncos csapata, az ország legjobb, válogatott hastánc művészei egy látványos show-műsorral. A táncművészeten keresztül a keleti fűszerek illata és egy szemet kápráztató vizuális élmény vár rátok július 23-án a Kultkikötő színpadán.

Pere Martinez (ESP/CAT)

Egy ifjú flamenco énekes, aki őszintén adja át a latin életérzést a jellegzetes tört ütemekkel, tapssal és karakteres, finom gitárpengetéssel kísérve. Érzelmekkel teli éneke történeteket, sorsokat mesél, átható, meghitt és személyes előadásmódja rabul ejti a közönséget.

Barcelona flamenco hercege a tehetségekből kifogyhatatlan Taller de Músics (katalán zenei műhely) növendéke az Espriu emlékév záró koncertjén tűnt fel, fellépett a Ciutat Flamenco-n, Spanyolország legnevesebb flamenco fesztiválján, később főszerepet kapott García Lorca: Bodas de Sangre (vérnász) című drámájában. A Babel Soundra magyar flamenco táncosokkal közös show-műsorral készül.

 

Partnereink