Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

SZÁLLÁSHELY INFORMÁCIÓK

A BABEL SOUND FESZTIVÁL HELYSZÍNEI


BALATONBOGLÁR
Somogy északi részén, a Balaton déli partján festői környezetben találjuk magunkat. Itt fekszik a közel 6000 lakosú üdülőváros, borvidéki és kulturális központ, Balatonboglár. Kiváló természeti adottságainak köszönhetően itt mindenki megtalálja a számára kellemes szórakozást. Legyen szó kirándulásról, egy finom ebédről, egy balatoni fürdésről, vagy egy jó esti koncertről; mindegyikre lehetőségünk nyílik.
A Babel Sound Fesztivált 2016-ban Balatonbogláron 6 napon át 6 helyszínen élvezheted.

PLATÁN STRAND

1. helyszín: CSAVARGŐZÖS színpad

2. helyszín: Zenepavilon

3. helyszín: Dupla nagyszínpad és rendezvénysátrak

(8630 Balatonboglár, Platán tér 1. , Ész 46° 46' 47", Kh 17° 39' 19")

Platán alagúton érkezünk a Balaton partjára, a strand bejáratához. A víz mellett hosszan elterülő kellemes, zöld területről gyönyörű panoráma tárul elénk. A koncertekhez a strand nyugati végén, a móló bejáratánál kihelyezett Balatoni Csavargőzös Műemlék Hajó adja az egyik helyszínt. Mellettünk a két nagy sátorban pedig a hangosabb, pörgősebb zenék szólnak és hívnak táncba.

4. helyszín: VÖRÖS KÁPOLNA színpad

5. helyszín: KÉK KÁPOLNA kiállítóterem

(8630, Balatonboglár, Kápolna utca, Ész 46° 46' 32.22" , Kh 17° 39' 37.48")

Ha átsétálunk a Kápolnadombra, mesébe illő környezetben találjuk magunkat. Egy vörös és egy kék színű kápolna bújik meg a domboldalban, mellettük pedig egy görög teátrumra hasonlító szabadtéri színpad nyújt helyszínt az élő muzsikához. A két kápolnában a fesztivál ideje alatt kiállításokat tekinthetünk meg.

6. KULTKIKÖTŐ nagyszínpad 

(8630, Balatonboglár, Árpád u. 17,  Ész 46° 46' 39.66" , Kh 17° 39' 39.02")

A Várdomb lábánál a Gömbkilátóhoz vezető út mellett találjuk a művelődési házat,a mely év közben – többek között – a Kultkikötő által szervezett színházi előadásoknak ad otthont. Nyáron, az épület udvarán a szabadtéri színpadon olyan nívós eseményeket rendeznek, mint pl. a Jazz és a bor fesztiválja. A Babel Sound Fesztiválon is ez a színpad ad helyet a programoknak. 

7. VÁRDOMB - GÖMBKILÁTÓ PARK színpad és programsátrak

(8630, Balatonboglár, Kilátó utca, Ész 46° 46' 47.86" , Kh 17° 39' 37.73")

Mediterrán hangulat vesz körül minket, ha felsétálunk a Várdombra. A fenyők zöldjéből emelkedik ki a Gömbkilátó, mely messziről fémjelzi Balatonboglárt. Mellette a domb hullámzó tetején kap helyet a színpad. A lágy, finom muzsikát élvezhetjük akár a fűben heverészve és a pörgősebb daloknál bőven van helyünk táncolni is.

8. BABEL CAMP - Szimpla Kert színpad 

(8630, Balatonboglár, Szabadság utca 28.)

A borgazdaság egykori központja immár Babel Camp néven a fesztivál saját helyszíneként funkcionál. Új arculattal és friss tartalommal jelennek meg a felújított épületek és egy hatalmas, parkos, ligetes területen élvezhetjük az aktív pihenést.

Partnereink