Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Zorita (NED)

PLATÁN STRAND dupla nagyszínpad és rendezvénysátrak, 2016. július 19., kedd, 19:00

Bohém zenei világuk olyan hangszerek eklektikus keveredésének köszönhető, mint a harmonika, trombita és hegedű. A basszusgitár, a dobok, a gitárok, valamint az énekes, Carlos Zorita Diaz nyers hangjával együtt teljesen egyedi és új hangzás születik. A dél-afrikai, mediterrán, balkáni és népzenei hatások merész elegyítésének köszönhetően nevük a jó buli garanciája. Hangszer arzenáljuk, személyiségük és stílusuk leírására a nyolc zenész a Musica Vagabunda kifejezést használja.

A 2009-ben, Amszterdamban alapított Zorita nagy sikereket ért el saját hazájában a Popronde tehetségkutató fesztiválon a közönség és számos versenyen a nézők, valamint a bírók előtt is. Az elmúlt években több tucat más, ismert fesztiválon is játszottak (Fiesta Mundial (Be), Oerol (Nl), Boomtown Fair (UK) stb.). 2012-ben megjelent első, Amor y Muerte című albumuk, amely a helyi alternatív lemezek listájának első helyére kúszott. 2015-ben kiadták Until we die című EP lemezüket és a nyár során a fesztiválok első osztályú "headliner" zenekarává válva 35 koncertet adtak Belgiumban és Hollandiában. Dalaikat a különböző televízió- és rádió állomások rendszeresen játsszák.

Amsterdam Artist Collective

Weboldal

-->
Partnereink