Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Vojasa (HUN)

VÖRÖS KÁPOLNA színpad, 2016. július 20., szerda, 22:30

A Vojasa a legújabban alakult formációja a magyarországi roma zenének. Dalaik a tradicionális oláh cigányzenén alapulnak, de olyan formában szólalnak meg, hogy a városi fiatalokat is azonnal meg tudják érinteni.

A zenekar tagjai valamennyien jól ismert zenészek, akik olyan neves együttesekben bizonyítottak már, mint a Romano Drom, a Kalyi Jag vagy a Nomada. De amit a Vojasával nyújtanak, azt teljesen karakteressé és önállóvá teszi három férfi énekesének telt hangja, illetőleg a mandolin, az elektromos és akusztikus gitárok, a hegedű, az ütős hangszerek és a (budapesti zenekaroknál egyre ritkábban használt) kanna alkotta hangszerelés. Saját szerzeményeik mellett merítenek a magyarországi cigány gyűjtésekből, illetve a balkáni és az andalúziai cigány kultúrából is – mindezt az ősidőket idéző szilaj erővel adva elő.

Weboldal
Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink