Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Trio Feta (GRE)

PLATÁN STRAND zenepavilon, 2016. július 24., vasárnap, 17:30

A Trio Feta egy barcelonai görög zenekar. Tradicionális és rembetiko zenék széles repertoárját játsszák, ezért a banda az autentikus görög buli garanciája. A zenekart 2013-ban alakította három, Barcelonában élő görög zenész (Yannis Papaioannou, Zacharias Vamvakousis és Stelios Togias) azért, hogy egy kis görög ízt csempésszenek a város éjszakáiba. Eleinte kifejezetten a helyi görög közösségnek zenéltek, de ahogy telt az idő, egyre szélesedő közönségüket táncoltatták meg esténként.

Nevükben a feta szó egyszerre utal a hagyományos görög sajtra, másrészt a mulatozásra, hisz a szó spanyolul részeget jelent. 2015-ben csatlakozott hozzájuk Idil Ayral török származású énekesnő, akivel kiegészülve mindkét kultúra ismert és hagyományos dalait játsszák. Görög néptánc oktatókkal együttműködve tánc- és zenei workshopokat tartanak. A Trio Feta jelenleg első lemezének kiadására készül.

Weboldal
Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink