Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Tribali (MLT)

PLATÁN STRAND dupla nagyszínpad és rendezvénysátrak, 2016. július 22., péntek, 19:00

A Tribali egy máltai zenekar, melynek tagjai azért gyűltek egybe, hogy a világzene iránti szeretetüket ünnepeljék. Miközben nagy hangsúlyt fektetnek a népzenei dallamokra, zenéjük magába foglalja a keleti zene szépségét és pátoszát is. Dalaik egyediek és változatosak, akárcsak a hangszereik, mint az indiai szitár, a didgeridoo, a morchunga (doromb), a különböző ütőhangszerek és a basszusgitár. Ez a rendhagyó hangszer arzenál teremti meg azt a világzenei ötvözetet, melyet rockkal, reggae-vel, skaval és blues-zal gazdagítanak. Az így létrejövő egyveleg magával ragadja hallgatóit és elviszi a világ végére és még azon is túlra. Zenéjük megigéz és felejthetetlen élményt nyújt.

Ebben a műfajban úttörők Máltán, elsőként szereztek és vettek fel világzenei anyagokat, valamint ők voltak hazájuk első képviselői a Glastonbury Fesztiválon, mely a világ legnagyobb szabadtéri rendezvénye.

Négy albumuk jelent már meg, Tribali (2006), The Elephants of Lanka (2009), Festa (2012), The Traveller (2013). Utóbbi megjelenése után a máltai közönség legkedveltebb zenekarává váltak és számos díjjal is büszkélkedhetnek.

Antoine: dob, harmonika, ének
Peter Paul: djembe, nylon gitár, ének 
Eliza: szólóének 
Adriano: basszusgitár
Jean Pierre: elektromos gitár, szitár

Weboldal
Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink