Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Tony Xucla & Gemma Humet (ESP/CAT)

VÖRÖS KÁPOLNA színpad, 2016. július 24., vasárnap, 19:30

Tony Xuclà gitáros, zeneszerző 1955-ben született Barcelonában. Önállóan kezdett zenét tanulni. Első együttesét 1976-ban alapította. Szólistaként már hat albuma jelent meg, sokfelé koncertezett Európa-szerte. Jelenleg a Menaix Truà tagja. Megannyi együttes és lemezfelvétel producere. Pályafutása során több, zenei tárgyú könyvet írt, számos zenei tanintézmény és a Mediterranean Fair Manresa művészeti vezetője volt. Televíziós és mozifilmek zenei anyagának szerzője. Számos díjjal jutalmazták dalait, albumait és szerteágazó zenei tevékenységét.

Gemma Humet 1988-ban született egy zenészcsalád sarjaként és már öt évesen megkezdte zenei tanulmányait. 18 éves korára hátat fordított ígéretes zongorista karrierjének, helyette jazzt kezdett énekelni. Miután gyengéd, mediterrán hangjával Katalónia-szerte mindenhol lenyűgözte közönségét és olyan zenészekkel játszott együtt, mint Toti Soler, Toni Xuclà és Feliu Gasull, az énekesnőt jelenleg Katalónia legnagyobb tehetségei közt tartják nyilván. Szívét lelkét beleadva készítette el mesterművét, első lemezét, melyen 12 dal található.

Tony Xuclà és Gemma Humet közös koncertjének címe: “Versek, melyek zenévé válnak”. Az előadás alapját Carles Riba, Salvador Espriu, Rosselló Pòrcel, Pere Quart, Raimon, Lluís Llach, Joan Manuel Serrat katalán költők művei képezik, versek, melyek dalok és dalok, melyek versekké válnak.

 

Weboldal
Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink