Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

PECA (HUN)

VÁRDOMB - GÖMBKILÁTÓ PARK színpad és programsátrak, 2016. július 24., vasárnap, 18:00

A Peca zenekar felhőtlen dalszövegekkel énekli meg a valahol a Dunán, Észak-Magyarországon egy teknősökkel borított úszó szigeten élő horgász életének örömeit és kalandjait.

Megannyi év Tarzan-lét után e bátor horgászcsapat elhajózott Spanyolországba, Dél-Amerikába, Észak-Afrikába és a Balkán vidékre, hogy feltölthesse horgászdalait az ottani ritmusokkal és kiegészítse hangszer-arzenálját saját készítésű hangszerekkel, mint például teknőspáncélból készült kalimbával, bambusz- és PVC-fuvolákkal.

A zenekar legújabb lemeze Kiráz a hideg címmel 2011 végén jelent meg. A cseppet sem szürke pecás hétköznapokról, horgász-fortélyokról, női szívek ostromáról és háztartásigép-szerelésről szóló táncolós-pörgős dalok olyan egzotikus hangszereken szólalnak meg, mint az afrikai talking drum, a karibi timbales, a dél-amerikai maracas vagy a ghánai kpanlogo.

Gábos Barna - ének, gitár, kaval, fuvolák, talking drum
Szász Márk - ének, kalimba, shekere, güiro
Rácz Krisztián – gitár
Vajdovich Árpád – basszusgitár
Kovács Norbert – dob
Takács Márton - konga, timbales, cabasa, maracas
Fehér Károly - cajon, djembe, darbuka, kpanlogo, talking drum

 

Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink