Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Neofolk (HUN)

BABEL CAMP SZIMPLA KERT színpad, 2016. július 20., szerda, 20:00

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Lüktető és érzelemgazdag világzene. Különleges hangulatú, néhol a Kárpát-medence, a Balkán, másutt a Közel-kelet zenei hagyományait idéző saját szerzemények, versmegzenésítések és népdalfeldolgozások virtuóz megszólaltatója. A zenekar első lemeze 2006-ban jelent meg Kezdet címmel. 2007 októberében a Merlin Színházban bemutatott Weöres és népidzsessz című Weöres Sándor műveit és műfordításait tartalmazó verszene koncert a Kaleidoszkóp Versfesztivál díját és a Zene.hu szakmai különdíját kapta. 

Az együttes alapító szerzőpárosa Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter 2008-ban elnyerte a Magyar Állami Népi Együttes és a Hagyományok Háza által kiírt zeneszerzői verseny fődíját. 2009-ben megjelent Babás Szerkövek című második lemezük a mecsek-aljai eredetmagyarázó monda táncszínházi megzenésítése. A Jakab-hegy oldalában elhelyezkedő jellegzetes kőtömbök keletkezésének történetét a tágabb régió zenei örökségére támaszkodva dolgozták fel a népzene és a kortárs jazz szabadon használható eszköztárának segítségével. A zenekar 2010-ben többek között Bosznia-Hercegovinába, Olaszországba, Ausztriába 2012-ben és 2013-ban Svédországba, 2014-ben Németországba kapott meghívást.

Tagok:

Bonyár Judit - ének, cselló, tilinkó

Hűvösvölgyi Péter - gitárok, mandolin, buzuki

Franczia Dániel - darbuka, kanna, zsámolydob, kalimba

Egervári Mátyás - cimbalom, furulyák

Balogh Balázs - dob, cajon, darabuka, udu, djembe, shaker, dob

Okos Gergely - dob, cajon

 

és akik még velük zenéltek és zenélnek:

Csurkulya József, Lantos Zoltán, Gáspár József, Tóth Zoltán "Csüli", Szemző Angéla, Hoffmann László, Zajon Tamás

Weboldal
Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink