Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Meszecsinka (HUN)

VÖRÖS KÁPOLNA színpad, 2016. július 23., szombat, 19:30

A BabelSoundon mutatja be Meszecsinka a frissen kiadott albumát: "Álomban ébren", amelyet a HVG „zseniálisnak” nevezett.

A hat számos lemez különböző hangulatokat tár elénk úgy, hogy egy nagy egységet alkot, amelyre a legjobb jelző az album címe. A könnyed slágertől egészen a pszichedelikus elszállásig, minden megtalálható benne.

„Az est vendége a Meszecsinka, egy magyar világzenei együttes, aki elvarázsolta és extázisos önmegtapasztalásba ejtette a publikumot ledéren táncoló, lélekből sikító és andalgó érzéki boldogságmámorával. A 4 zenész előadása épp úgy a teljességre törő, mint a zenei programjuk: 7 nyelven énekelnek, a kompozíciók a kelet-európai és latin-amerikai népzenék virtuóz ütköztetései, melyek pszichedelikus hangzásvilágai cikázva egybeúsznak és sikító ritmusokban, csábítóan melodikus szólamban erőteljesen vibrálnak. A hangok mágusa Oláh Annamária, egy tündér énekesnő folyékony gesztikulációval, aki mezítláb táncol a padlón miközben a hangja szállongó vibrátókkal és gégéből jövő alaphangokkal a távoli messzeségbe kószál. Az elragadó előadásuk a közönségen eluralkodott hangulat alapján egy nagy világzenei fesztivál színpadján is megállta volna a helyét” – írta a német Deggendorfer Zeitung Meszecsinka egyik németországi fellépéséről.

Az Oláh Annamari (ének)  és Biljarszki Emil (zongora, gitár) által 2009-ben alapított zenekar a 12 legjobb magyar világzenei együttes egyike a Dal+Szerző magazin WOMEX különszáma szerint. Eleinte duóként léptek fel, majd  bőgőssel és dobossal bővülve pár év alatt a magyar és nemzetközi zenei élet fontos tényezőjévé váltak. A MÜPÁ-ban tartott Népzene Ünnepén játszott a műfaj legjobbjaival együtt, a Fidelio szerint „a legeredetibb hangzást produkálva”. Saját dalokat és népzenei feldolgozásokat adtak elő. 2010 januárjában egy hatszámos demót jelenítettek meg, amelyről a Zene.hu a következőt írja:„Lágyabb, pörgősebb, angol, spanyol és magyar népies melódiák egyszerű, de nagyon eltalált hangszereléssel és mélyre ívelő énekkel. Holdacska, mely valószínű egyre fényesebben fogja beragyogni a magyar ándörgránd egét.”

A zenekar hallható sok budapesti és vidéki klubban, fesztiválon (SZIN, VIDOR, BábelSound, Mesterségek Ünnepe, Művészetek Völgye, Szegedi Várjátékok), és egyre többet turnézik külföldön: Lengyelország, Csehország, Görögország, Ausztria, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia, Bulgária, Németország. 13 koncertet adott USA és Kanada különböző koncerthelyein, 2014-ben pedig Oroszországban, Moszkvában koncerteztek, és készítették a Vörös Téren egy klipet.

A „Kinyílok” c. klipje a vezető világzenei kiadó World Music Network és Európa egyik legismertebb népzenei magazinja, az fRoots video Top10-ében a hatodik helyen szerepel.

"Ez a koncert olyan volt, mintha egy papnőt néznék, aki miközben zenei kísérettel templomi szertartást végez, nem mellékesen megvillantja nekünk az örök nőt, aki pár visszafogott mozdulattal (mozdul a csípő, lebeg a kéz) képes bármely férfiembert elbűvölni. Táncától az összes rejtői légiós kocsmában kitörne a verekedés, eldöntendő, kinek legyen joga nézni Oláh Annamarit." Ekultura.hu

meszecsinka.hu

Weboldal

-->
Partnereink