Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Maria Keck & De Cobre (HUN)

VÁRDOMB - GÖMBKILÁTÓ PARK színpad és programsátrak, 2016. július 19., kedd, 16:00

Mária az ötletgazdája, alapítója és vezetője a 2007-ben létrejött „Nuestro Aire” társulatnak, valamint a 2010-ben megszületett „De Cobre” projectnek. Mindkét projectben részt vesz mint koreográfus, táncos, énekes és zeneszerző. 2011 óta ő is oszlopos tagja a Miguel Reyes Sextetnek és az Ethnómadának, amelyet a Julian Olivares Trió tagjaival hoztak létre. A 2013 óta fennálló „Flamenco Nuevo” projekt társ alapítója, amelyet Tóth Evelin énekesnővel közösen hoztak létre. 

Keck Mária a Magyar Táncművészeti Főiskola modern koreográfus szakán végzett, majd a mesterkurzust az University of Alcalá de Henares zeneterapeuta szakán tette le. Táncpedagógusként az egyensúlyra törekszik a flamenco táncnyelvének tanítása és a flamenco kommunikációs és improvizációs rendszerének átadása, valamint a szabad és kreatív önkifejezés ösztönzése között.  

Jelenleg Madridban él, ahol saját projektjei mellett számos flamenco tableoban szerepel táncosként. 

A De Cobre egy különböző hatásokkal fűszerezett zenei formáció. Alapjai a flamenco stíluson és a roma kultúra esszenciáján nyugszanak. Zenei világa központjában a roma és magyar dallamok, valamint az együttes rendező-koreográfusa, Keck Mária ötletei összpontosulnak. A De Cobre négy különböző művészvilág találkozása, négy különféle kulturális gyökerekkel rendelkező profi zenész egyesülése és összekapcsolódása, hogy egymást kiegészítve éltessék az együttest.

 

 

Weboldal
Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink