Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Leonor Dely and MAKERULE (COL)

VÁRDOMB - GÖMBKILÁTÓ PARK színpad és programsátrak, 2016. július 23., szombat, 16:00

Leonor Dely and MAKERULE (COL)

Dely István ütőhangszeres már több mint 30 éve él Kolumbiában. A 70-es évek elején Magyarország és Közép-Európa első kongadobosát tisztelhette benne a nagyérdemű, olyan zenekarokkal lépett fel, mint az LGT, a Rákfogó, a Kőszegi Rhythm & Brass, vagy a gitáros Szabó Gábor.

Családi zenekarát már Kolumbiában alakította meg, a Millero Congóban kezdetben együtt játszott a felesége, Leonor Dely (hazájában egyszerűen 'Kolumbia hangjaként' szokták aposztrofálni), valamint két fiuk: Dávid és Shangó. A zenekar az évek során négy amerikai lemezt adott ki a háromszoros Grammy díjnyertes producer, KC Porter irányításával. 

A nagyobbik fiú, a multihangszeres Dávid 2001-ben kolumbiai feleségével, az énekesnő Claudiával Magyarországra települt, ahol saját zenekart alapított Tumba y Quema néven. Az együttes különleges színfoltja volt hazánk zenei életének, számtalan sikeres koncerten és egy kiváló lemezen (Son Maloso) voltak már túl, amikor Dávid Dely váratlanul elhunyt. 2013-ban emlékkoncertet  adtak Budapesten kiegészülve a Tumba y Quema zenészeivel, annak repertoárjából, valamint Dávid kiadatlan új műveiből játszottak. Felléptek a Babel Sound Fesztiválon is. 

A közönség magával ragadó dalokra és ritmusokra számíthat a Karib-tenger vidéke felől, az est folyamán megszólaló sok egzotikus stílust még felsorolni is nehéz: tambora, cumbia, porro, bullerengue, son corrido, guaguancó, columbia, konga chandé.

Leonor Dely - ének
István Dely - ütőhangszerek
Shangó Dely - ütőhangszerek, ének
és vendégeik

 

Weboldal
Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink