Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Layanda (HUN)

VÁRDOMB - GÖMBKILÁTÓ PARK színpad és programsátrak, 2016. július 20., szerda, 18:00

A Layanda zenekar magyar és indiai zenei alapokon, valamint az improvizáción nyugvó világa formabontó módon próbálja megtalálni a határokon átnyúló zenei párhuzamokat, illetve vegyíteni azt a flamencóval és más különleges zenei hagyományokkal.

Bakai Márton gyermekkora óta hegedül. A komolyzene mellett saját zenekara is volt, ami teret adott a szabad kísérletezésnek is. Számos zenekarban, színházi, illetve kortárs táncprodukciókban működött és működik közre: Dresch Quartett, Alexander Balanescu, Lantos Zoltán, Freedom Café, Szűkített Kvartett.

Fodor Réka zenei tanulmányain keresztül próbálja megérteni saját, illetve Erdély hagyományát. Madridban tanult flamencot énekelni és táncolni. Énekesi karrierje mellett a ritmushangszerek - darbuka, bongo, cajon, udu, ütőgardony - világában is elmélyedt. Koncertjeinek ragyogó eleme, amikor különleges énektechnikáját ütőhangszerével egy időben használja, illetve, amikor a zenétől tűzbe jőve táncra perdül.

Tóth Szabolcs az Indiai Nemzeti Televízióban többször adott élő koncertet szitárművészként és rendszeres szereplője a nyugat-európai, valamint amerikai színpadoknak, ahol világhíres tablások kísérik játékát. Az indiai előadóművészetekről szóló előadásait a budapesti Zeneakadémia mellett több európai és indiai egyetemre is meghívták. Színházi zeneszerzőként Európa és Ázsia fesztiváljainak díjazottja, több mint 30 lemezen működött közre. Szerzeményei számos díjat nyertek el idehaza és külföldön egyaránt. A budapesti Trafó és a MüPa színpadán 2005 óta szervezi az Indiai Klasszikus Zene Mesterei sorozatot, 2003 óta van hetente jelentkező indiai klasszikus zenei műsora Alap címmel a Tilos Rádióban.

Tagok:

Fodor Réka - ének, tánc, cajon
Bakai Márton - hegedű
Tóth Szabolcs - szitár

Weboldal
Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink