Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Julian Olivares trio (ESP)

CSAVARGŐZÖS színpad, 2016. július 21., csütörtök, 17:00 (Julian Olivares Trio)

A madridi székhelyű Julian Olivares Trió 2010-ben alakult meg. Azzal kezdődött, hogy Yago Salorio és Julián Olivares (aki gyerekkora óta zenél) csatlakozott Shango Delyhez, majd közösen elkezdtek improvizálgatni és zenéket alkotni. A három zenész már ismertté vált más zenekarokból, mint: Malú, Canteca de Macao, Amparanoia, Juan Carlos Calderón, Carlos Vives, Santana vagy KC Porter.

Az együttes szerzeményeiben keverednek a világzene különböző stílusai a flamenco, a latin jazz, a kelet-európai hangok és más egyéb hatások, amelyekkel megtalálták hivatásukat. A Julian Olivares Trió tagjai nyitottak, szeretnek a világ legkülönbözőbb zenészeivel is együtt játszani, megosztani zenei tudásukat és tapasztalataikat. Körbemuzsikálták Spanyolország egészét, de Maliban is felléptek már Madou Sidiki Diabatével. 2011 óta visszatérő vendégei a Babel Soundnak, hasonlóképp egyéb világzenei fesztiváloknak is. 

Rendszeresen játszanak különböző énekesekkel is, mint például Arita Mitteenn (Perú) és Juan Tomás París (Venezuela). A Julian Olivares Trió és az énekeős/táncosnő María Keck összeállásából megszületett az Ethnómada zenekar, amelynek új lemeze a „Keseredés” 2015-ben jelent meg a Narrator Records közreműködésével, valamint Jorge Pardo, Enriquito és Luca Kézdy együttműködésével. Műveik hangzása energikus, kifejező, gyors, erős ritmusokkal és lírai részekkel fűszerezve. A trió a népzenei és a populáris stílusokat gyúrja össze egy kifinomult hangzásvilággá, mindig megőrizve a zene eredeti gyökereit.

Julián Olivares – flamenco gitár és tres
Yago Salorio – basszus gitár
Shangó Dely – ütőhangszerek

 

Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink