Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Rajesh Gangani & Saumya Shukla: Kathak tánc (IND)

VÁRDOMB - GÖMBKILÁTÓ PARK színpad és programsátrak, 2016. július 24., vasárnap, 16:00 (Indiai kathak táncbemutató)

A kathak klasszikus tánc india északi részéről. A katha szó történetet jelent, a kathak pedig történetmesélést. A tánc 2500 évvel ezelőtt született, amikor a férfiak és a nők énekkel és tánccal meséltek istenekről, istennőkről és más legendákról. Főként olyan istenekről és istennőkről szólnak a mesék, mint Radha-Krisna, Síva és Ganesh, olyan érzelmeket fejeznek ki, mint a szeretet, a harag, a béke és a boldogság, mindezt tánccal és gesztusokkal. A kathak tánc részei még a bonyolult lábmunka és a forgások, a mogul uralom alatt fejlődött ki Indiában.

A kathak táncot ma Miss Saumya Shukla mutatja be, aki Nrityashri Alaknanda tanítványa és kathak táncot tanít az Amrita Sher-Gil Kulturális Központban az Indiai Nagykövetségen.

Pandit Rajesh Gangani Pandit Madarlal Gangani guru tanítványa, neves tabla-művész az ősi Klasszikus Zene- és Tánciskolából, tablát tanít az Amrita Shergil Kulturális Központban. Rajesh zabla-szólót játszik, hogy bemutassa a tabla bonyolult, mégis zseniális ritmusait.

Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink