Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Holdviola (HUN)

KULTKIKÖTŐ nagyszínpad, 2016. július 22., péntek, 21:00

A pszichedelikus crossover varázslói

„Hazafelé tartva az autómmal, egész úton Holdviolát hallgattam, újra és újra…

Nem sokkal a cél előtt félre kellett állnom az erdő közepén, mert nem tudtam vezetni. 

Azt sem vettem volna észre, hogy ha egy UFO száll le mellém. 

SOHA nem voltam még ennyire “egyben”, életemben most tapasztaltam meg először a „tökéletes boldogság” érzését.”

–  írja üzenetében a zenekar egyik rajongója, Kulcsár Gyula.

Hasonló gondolatok kerítették hatalmába a Holdviola alapítóját, Farkas Pétert, mikor 2006–ban rátaláltak a magyar népdalok. „Léleksimogató érzés öntött el, amikor felismertem a népdalokban rejlő tisztaságot, eredetiséget, őszinteséget és tökéletességet. Zeném nem más, mint népdalokból táplálkozó modernkori szeretetfelhő, egy popkultúrán nevelkedett városi ember ölelése.”

A miskolci muzsikus 2008–ban kereste meg régi zenésztársát, Gál Lajost, akivel előtte évekig egy népszerű alternatív-rock zenekarban játszott. A kiforrott zenei ízléssel rendelkező producer páros azóta közösen teremti meg a Holdviola egyedülálló atmoszférájú zenei világát, melyről a Huffington Post szakújságírója így nyilatkozik : „Ez az általam ismert egyik legsikeresebb ötvözete a tradicionális zenének és elektronikus hangzásnak, mely megérdemli, hogy az „elektronikus folk” klasszikusa legyen.”

2013–ban csatlakozott a csapathoz az autentikus népzenén nevelkedett délvidéki születésű Junior Príma Díjas népzenész, énekes Török Tilla, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzenei Tanszékén szerzett Mesterdiplomát.

A zenekar története során eddig közel 200 élő koncertet adott Magyarország, Erdély, Felvidék és Kárpátalja különböző területein. Többször dolgozott együtt olyan kiváló zenészekkel, mint Nikola Parov, Herczku Ágnes, Szabó Enikő, Kovács Nóri, Pejtsik Péter, vagy a fiatal tehetség, Bognár Lili.

A Holdviola produkció látványos, minőségi zenei – táncszínházi előadásokat állít színpadra, melyek különleges élményt nyújtanak a közönségnek a zene, a tánc és a vizuális művészetek szinergikus hatásával.

A minden részletében aprólékosan kidolgozott élő előadásokat a Holdviola a Szinvavölgyi Néptáncműhely tánckarával, állandó közreműködő zenészekkel rendezi.

Weboldal
Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink