Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Évkerék Társulat (HUN)

VÁRDOMB - GÖMBKILÁTÓ PARK színpad és programsátrak, 2016. július 19., kedd, 14:00 (Piripirí, az illatgyökér - guaraní indián mese (Évkerék))
VÁRDOMB - GÖMBKILÁTÓ PARK színpad és programsátrak, 2016. július 20., szerda, 14:00 (A 99 tüzes kabbala (Évkerék))
VÁRDOMB - GÖMBKILÁTÓ PARK színpad és programsátrak, 2016. július 21., csütörtök, 14:00 (A Nap s a Hold megszabadítása - roma mese (Évkerék))
VÁRDOMB - GÖMBKILÁTÓ PARK színpad és programsátrak, 2016. július 22., péntek, 14:00 (A madár, aki a világ legszebb énekét énekelte – Afrikai pigmeus mese (Évkerék))
VÁRDOMB - GÖMBKILÁTÓ PARK színpad és programsátrak, 2016. július 23., szombat, 14:00 (Az elvarázsolt tó - török mese (Évkerék))
VÁRDOMB - GÖMBKILÁTÓ PARK színpad és programsátrak, 2016. július 24., vasárnap, 14:00 (A szivárványszínű lovacska – spanyol mese (Évkerék))

A Várdombon a Gömbkilátó melletti színpadon a fesztivál minden napján délután 14 órától az Évkerék Társulat gondoskodik a zenés-mesés családi programokról.

Ifjaknak, véneknek s gyerekecskéknek szórakoztatására s épülésére szolgáló történetek ékes hangszerekkel, óriás bábukkal, s a jeles közönség bevonásával történő előadása. Muzsikás mesék, mesés muzsikák, énekelt versek, magyar népmesék, népek meséi, hangszerbemutató, misztériumjátékok, történeti játékok, jeles napi előadások, magyar ünnepek, népek ünnepei, évkerék legendárium, szentek legendái, utcai óriásbábos vonulások, jóféle ünnepi étkek s illatos virágok az előadások neme s rendje szerint.

Mulattatók-ríkatók:

Gulyás Anna, ki a fényesbnél fényesebb történetek előadásával s énekszóval,

Gerzson János, ki oud játékával,

Ölvedi Gábor és Cheikh Ibrahima Fall (Ibro), kik a dübögő dob verésével,

Kerényi Róbert, ki az igen kényes szerszám, a töröksíp fúvásával,

Alex Torres, ki a szépölű gitár zengetésével szórakoztatja a jeles közönséget.

S még sokan mások: muzsikusok, báb-mozgatók, láb-mozgatók, tűzzsonglőrök s más ügyes segítők az előadások neme s rendje szerint.

S akik az szépen faragott ékes figurákat készítik: Kő Boldizsár s barátai.

A 2001-ben alakult Évkerék Társulat tagjai utcaszínházi óriásbábos előadásaik, színházi produkcióik, koncertjeik mellett jeles napi szokásokat, népmeséket, történeti játékokat elevenítenek meg dramatikus előadások keretében. A társulat népművelői színházként működik: fontos céljuk a néphagyományok, népszokások beillesztése az életünkbe, valamint a néprajzi gyűjtések anyagából merített értékek, a saját és más népek kulturális kincseinek bemutatása a közönségnek.

Előadásaikon a zeneiség kiemelt szerepet kap: az előadóművészek aktívan koncertező zenészek, énekmondók, táncházak muzsikusai: a Társulat tagjai alapították a HolddalaNap Zenekart is. Az előadásokhoz bábokat, óriásbábokat is használnak, melyeket Balla Gábor és Kő Boldizsár, a Zöld Péter Népmese Játszótér alkotói, bábszínházi előadások kedvelt báb-készítői készítenek.

A Társulat fontos célkitűzései közé tartozik az előadások helyszínhez, alkalomhoz való tájolása: számos előadásuk született egy adott ünnep, fesztivál, rendezvény eszmei tartalmához kapcsolódóan. Az előadások egy része utcaszínházi, vásári játékként is kiválóan megél. A produkciók kisgyermekek és felnőtt közönség számára egyaránt élvezetesek. Az elmúlt években óvodáktól esküvőkig, a Millenáris Parktól a Művészetek Palotáján át a nagyobb fesztiválokig mindenféle helyszínen játszott, muzsikált, és derült együtt a Társulat, s a Nagyérdemű!

 

Weboldal
Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink