Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Biel Ballester Trio (ESP/CAT)

BABEL CAMP SZIMPLA KERT színpad, 2016. július 23., szombat, 21:30

A Biel Ballester Trio az úgynevezett “Jazz manouche” sajátos stílusában játszik, amely a jazzt mély európai gyökerekkel ötvözi. A neves francia Django Reinhardt-tól (1910-1953) eredeztethető e műfaj, aki a hagyományos cigány dalokat, a párizsi bal-mussette-et és az újonnan érkező amerikai jazzt integrálta, ezzel egy improvizatív zenei műfajt hozott létre. Django nagy nemzetközi sikereket ért el a hegedűs Stephane Grapellival alapított "Quintette du Hot club de France" formációval. A zenekar szerzeményeinek alapját a húros hangszerek képezték. Valószínű ők az egyetlen olyan nem amerikai zenekar, amely a későbbiekben hatással volt az amerikai zenészekre.

A Biel Ballester Trio jól ismert együttes ebben a műfajban, emellett őket tartják a Mediterráneum nagyköveteinek ebben a művészeti ágban. 

A zenekarnak két CD-je jelent meg az USA piacán a Refined Records közreműködésével, illetve másik kettő az Egyesült Királyságban a Le Q Records-nál, és számos más CD-n elérhető szerte a Földön a “BEST OF” Gipsy Jazz válogatások közt.

Megannyi Jazz Fesztiválon játszottak Európa területén, valamint a műfaj híres zenészeivel is együttműködtek már, pl. Stochelo Rosenberggal, David Reinhardt-dal, Jon Larsennel, Gustav Lundgrennel, Joscho Stefannal és még sok más zenésszel.

A filmrendező Woody Allen felvett velük két zeneszámot a “Vicky Cristina Barcelona” című filmjéhez, majd miután a premier napján együtt játszottak, azt mondta: “ennél közelebb már nem is lehettem volna ahhoz, hogy magával Django Reinhardt-dal játszhassak”.

Biel Ballester - szólógitár
Leo Hipaucha - ritmusgitár
Oriol Gonzalez - nagybőgő

Weboldal

-->
Partnereink