Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

BandAdriatica (ITA)

PLATÁN STRAND dupla nagyszínpad és rendezvénysátrak, 2016. július 20., szerda, 20:30

A BandAdriatica együttes zenéje a tenger felől érkezik: ezek a dalok az éjszaka sötétjének egyöntetű csendjében, a napvilág égető melegében születnek egy mágikus helyen, a hajó fedélzetén, ahol a különféle kultúrák találkoznak. A Claudio Prima hangja és hangszere, az organetto vezette, Salento-ból származó zenekar fókuszának középpontjában az Adriai-tenger két partjának zenei kultúrái állnak.

A BandAdriatica Boban és Marko Markovic-csal, a Kocani Orkestarral, a bolgár Eva Quartettel, Burhan Ocallal, Rony Barrakkal és Raiz e Radicantoval is együttműködik.

Új, Babilonia című albumuk már negyedik a sorban. A lemezen tovább tágítják a felhasznált zenei hatások körét Törökország, Libanon és Örményország felé. A különböző kultúrák hasonló vonásait keresve a BandAdriatica tovább hajózik kelet felé, hogy eredeti hangszerek és dallamok segítségével újrafogalmazzák a zenei örökséget.

Claudio Prima – harmonika, ének
Emanuele Coluccia – altszaxofon
Andrea Perrone - trombita
Gaetano Carrozzo – harsona
Vincenzo Grasso – klarinét, szaxofon
Ovidio venturoso – dob, cajón
Giuseppe Spedicato – basszusgitár, tuba
Morris Pellizzari – gitár, kamalé ngoni, saz

Weboldal
Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink