Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Amir Gwirtzman (ISR)

VÖRÖS KÁPOLNA színpad, 2016. július 19., kedd, 19:30 (Amir Gwirtzman - Inhale-Exhale)

Amir Gwirtzman izraeli származású zenész, aki világszerte elismert mestere a fúvós hangszereknek. Több, mint 20 évig volt tagja az izraeli Esta zenekarnak, amivel számos nemzetközi turné során rangos helyszíneken lépett fel, többek közt a New York-i Blue Note, a Los Angeles-i House of Blues, a washingtoni Kennedy Center színpadán. Izrael Állam fennállásának 50-ik évfordulójának alkalmából a Fehér Házban rendezett ünnepségen Bill Clinton előtt muzsikált az Esta zenekarral.

Inhale-Exhale (belégzés-kilégzés) projektjével Amir 2009 novemberében kezdett önálló karrierbe. Szóló koncertjei során több, mint 20 féle fúvós hangszert szólaltat meg. A hangszerek között szerepelnek a szaxofon család tagjai, klarinétok, skót dudák, az egyiptomi argul, a közel-keleti ney, az örmény duduk, a pán-ázsiai zorna és a világ különböző tájairól származó furulyák. Globalizált világunk metaforájaként Amir a hangszereket zenekarrá egyesítve multikulturális zenei szövetet hoz létre - a különböző kultúrák együttesen alkotnak egy izgalmas, többrétegű összhangzást.

Az Amir által létrehozott egyedi hangzást a karrierje során bejárt helyszínek élményei alakították. Számos kultúra hangja inspritálta.

2010 novemberében jelent meg első, Inhale-Exhale című szólólemeze.

Dalainak többségében zenekari hangzást hoz létre az egyes hangszerek szólamait felvéve, azokat egymásra építve, amíg a zene a ritmus, a dallam és a harmónia egyre erősödő elegyévé áll össze.

Weboldal
Az együttes facebook oldala

-->
Partnereink