Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Ras Muhamad & Budapest Riddim Band ( Indonézia )

Nagyszínpad, 2018. július 20., péntek, 21:00

Ras Muhamad  1982-ben született Indonéziában, Muhammad Egar néven. New York-i tanulmányai alatt került először kapcsolatba a jamaikai zenével és a rasztafári kultúrával. Miután hazatért az USA-ból hazájába, Ras elhatározta, hogy visszahelyezi Indonéziát a világ könnyűzenei térképére.

A kiváló zenész rádiós műsorvezetőként és producerként is tevékeny, a Mustang FM Radio hullámhosszán ő a házigazdája a jamaikai zenéket bemutató műsornak. Könyvet is írt Negeri Pelangi (Szivárványország) címmel, mely etiópiai utazásáról szól.

A 2007-ben megjelent „Reggae Ambassador” album hozta el számára a nemzetközi áttörést, mely a délkelet-ázsiai zenei piac első számú reggae dancehall lemeze lett. Ettől az évtől kezdve Ras Muhamadot az indonéz reggae nagyköveteként emlegetik, aki küldetésének tekinti, hogy a reggae zenészek világszerte együttműködjenek. Ras bemutatkozó lemeze a megjelenése óta folyamatosan díjakban és elismerésekben részesül. 2008-ban a Rolling Stone Indonesia az év legjobb új reaggae előadójának választotta meg.

Ras Muhamad a világ számos színpadán megfordult már – Ázsiától kezdve Afrikán és Európán át egészen Amerikáig. Indonéz turnéi mellett játszott már Szingapúrban, Bangkokban, Oslóban, New Yorkban, San José-ban és még sok más helyen. 2015-ben a Jamaikai Turisztikai Hivatal meghívásának eleget téve az Earth Hour Reggae Fest színpadán is fellépett Kingston-ban. 2016 nyarán a művész ismét Európába érkezett egy koncertkörútra, mely során Magyarországra is ellátogatott, hogy bemutatta a hamisítatlan indonéz reggae-t a Sziget Fesztivál közönségének.

Az együttes facebook oldala

Partnereink