Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

BOC ( Baleár-szigetek, Spanyolország )

Nagyszínpad, 2018. július 20., péntek, 19:30

Miután Joan Frontera, a BOC alapítója és zeneszerzője sok éven át utazgatott, a különböző helyszínek és a különféle kultúrák hagyományos zenéje teljesen áthatotta, úgy határozott, hogy olyan egyéniségeket gyűjt maga köré, akik nemcsak kitűnő zenészek, de remek emberek és jó barátok is. 

A BOC 2009-ben alakult meg a kissé eklektikus elképzelés alapján, igyekeztek megragadni a majorcai hagyományos hangszereken alapuló élményeket. 

A BOC összefogja és újraalkotja a világ minden tájának népzenei hatásait, az ellenpontozás és a harmónia klasszikus alapjait a hardcore, a new age, a metal és a ska fontos elemeivel ötvözi.

Így alakult ki a csapat mai formája, a különféle zenei háttérrel rendelkező tagok együttműködésének köszönhetően.

Fiatal csapat, nagyon sok munka van mögöttük, boldogan élik meg azt, amit csak a zene képes nyújtani. A legtöbb tag sok évig volt hagyományos csapat tagja, zenei tudásukat ötvözik a tapasztalataikkal. 

 

Tagok:

Joan Frontera - zeneszerző, zongora, harmonika, bádogsíp, csörgődob
Biel Frontera - klarinét, síp, basszusgitár, bádogsíp, csörgődob
Pere Frontera - majorcai duda, hagyományos ütőhangszerek, fuvola
Lluís Vivern - akusztikus gitár, bendzsó
Tomeu Marroig - acoustic guitar, llaüt
Rafael Barcelo - bőgő
Xisco Amengual - hegedű
Lluis Oreja - dobok, ütős hangszerek

 

Weboldal
Az együttes facebook oldala

Partnereink