Korábbi koncertek

2017. május 30., 20:00 PECA (HUN)

A Peca zenekar felhőtlen dalszövegekkel énekli meg a valahol a Dunán, Észak-Magyarországon egy teknősökkel borított úszó szigeten élő horgász életének örömeit és kalandjait.

Megannyi év Tarzan-lét után e bátor horgászcsapat elhajózott Spanyolországba, Dél-Amerikába, Észak-Afrikába és a Balkán vidékre, hogy feltölthesse horgászdalait az ottani ritmusokkal és kiegészítse hangszer-arzenálját saját készítésű hangszerekkel, mint például teknőspáncélból készült kalimbával, bambusz- és PVC-fuvolákkal.

A zenekar legújabb lemeze Kiráz a hideg címmel 2011 végén jelent meg. A cseppet sem szürke pecás hétköznapokról, horgász-fortélyokról, női szívek ostromáról és háztartásigép-szerelésről szóló táncolós-pörgős dalok olyan egzotikus hangszereken szólalnak meg, mint az afrikai talking drum, a karibi timbales, a dél-amerikai maracas vagy a ghánai kpanlogo.

Gábos Barna - ének, gitár, kaval, fuvolák, talking drum
Szász Márk - ének, kalimba, shekere, güiro
Rácz Krisztián – gitár
Vajdovich Árpád – basszusgitár
Kovács Norbert – dob
Takács Márton - konga, timbales, cabasa, maracas
Fehér Károly - cajon, djembe, darbuka, kpanlogo, talking drum

 

Jegyár: Ingyenes

Az együttes facebook oldala
Az esemény facebook oldala

2017. május 23., 20:00 Chabanda (HUN)

Gyulai Csaba rengeteg világzenei zenekarban dobol. Mindenhol a szívét adja, de annak a mély szívnek van egy saját kis személyes zenekara is, a Chabanda. Elmélyülés népzenére, a szépspég megzenésítése, kultúránk intim tere.

Csaba nem csak dobol, (dobosból kettő is van a zenekarban), hanem gadulkázik is.

 

Az együttes facebook oldala
Az esemény facebook oldala

2017. május 16., 20:00 Le Rom (HUN)

A Le Rom egy igazi belvárosi cigányzenekar, mely nemcsak az autentikusságra törekszik, hanem a cigányságot jelenlegi környezetébe teszi zeneieg is a csapat hangszereléssel, hozzáállással, koncertélménnyel.

Az esemény facebook oldala

2017. május 9., 20:00 Folksz (HUN)

A FOLKSZ zenekar sikeresen ötvözi a mai modern fúziós zenét a népzenével, a különféle stílusok egy sajátos hangzásban alkotnak egységet, így a magyar népzene, a jazz, a blues és a rock elemei is jellemzők zenéjükre. A kompozíciók szerzője és a zenekar alapítója Várnai Dániel gitáros. Többnyire népzenei dallamok improvizált változataiból kiindulva, másként harmonizálva, a népzene elemei mellett saját gondolatok belefűzésével állítja össze a darabokat, melyek végül a zenekar előadásában szólalnak meg egészen egyedi módon. 

Várnai Dániel így fogalmaz inspirációiról: „Sokat merítettem erdélyi gyűjtő körútjaim alatt, és a népzenészekkel való közös zenélések során, szerencsém volt zenélni Zerkula Jánossal, a kiváló gyimesi prímással (de legjobban hallgatni szerettem), és nagy hatással volt rám Bartók Béla zenéje is. Ugyanakkor az inspirációs forrásaim között egyértelműen fellelhető Jimi Hendrix összetéveszthetetlen hangzásvilága, John Scofield és Scott Henderson kimagasló játéka is.”

 

Az együttes facebook oldala
Az esemény facebook oldala

2017. május 2., 20:00 Magyar Vista Social Club (HUN)

Szívből, mosollyal muzsikálni. Így zenél a Magyar Vista Social Club. Tagjai mindenféle nagyobb zenekarokból már ismertek, egy olyan csapat, ahová a vidámságát, örömét viszi mindenki. A dzsesszt, a bluest, a reggae-t, a rockot és magyar népzenét keverő banda energikus színpadi produkciót nyújt minden koncertjén. Tagjai olyan zenészek, akik egyenként már bizonyitották, hogy kiemelt helyük van a könnyűzenei életben.

Kovács Sára - ének
Németh Ferenc - ének
Sipeki Zoltán - gitár
Kovács Ferenc - trombita, hegedű
Bágyi Balázs - dob
Oláh Péter - basszusgitár
Csikós Péter - ütőhangszerek
Németh Péter - ének, billentyű

Weboldal
Az együttes facebook oldala
Az esemény facebook oldala

SZIMPLA Kert
Budapest, 1075 Kazinczy utca 14
Partnereink