Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

The Spy from Cairo (USA)

BABEL CAMP - Szimpla Kert stage, 20 July 2016, Wednesday, 21:30

A Spy from Cairo egy több hangszeren játszó zenész és producer, aki számos remix albumot adott ki az elmúlt közel 20 év során.

Az egyik legcsodásabb dolog a jamaikai zenében, az úgynevezett dub-ban, hogy képes csatornaként szolgálni. A népszerű reggae-dallamok lecsupaszított változatától a nyolcvanas évek végére, kilencvenes évek elejére kifejlődött soundsystem & dance kultúráig, a jelenlegi masszív átalakulásig (ahol a "step" lett a szilárd alap), a dub nemcsak egy zenei kifejezési formává vált, ami szilárdan megáll önmagában is, hanem olyan szállítóeszköz is lett, amely képes összekötni az eltérő zenei univerzumokat. A Spy from Cairo pedig a dub és az arab zene egyedülálló kapcsolatát képviseli a legjobban.

The Spy from Cairo más nevén Zeb tökéletesen illeszkedik a belvárosi new yorki zenei életbe. Olasz származása, roma kulturális öröksége és a brooklyni székhely eredményeként már 12 éve szorosan együttműködik a Turntables on the Hudson-nal. Több albuma jelent már meg Zeb, The Spy from Cairo és Organic Grooves project név alatt. Újrakevert és átgondolt műveivel világszerte újabb és újabb követőket és rajongókat szerez. 

 

Official website
facebook fanpage

<
width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/1Y8xQekEFSw?list=PLwzhXM0E0_XGPhNIJMW0c2eM4_XOUg3v-" frameborder="0" allowfullscreen>

Balatonboglár
Balatonboglár
Our partners