Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

Pere Martínez (ESP/CAT)

KULTKIKÖTŐ Main Stage, 24 July 2016, Sunday, 21:00 (Pere Martínez Flamenco show)

Ez a fiatal énekes karrierje elején tart, de minden egyes fellépésével, újra és újra bebizonyítja, hogy tehetsége felfelé ívelő pályán fog kibontakozni. Pere Martínez az Espriu emlékév zárókoncertjén szerzett magának először nevet Salvador Espriu (katalán költő, drámaíró és regényíró) Pell de Brau című versének feldolgozásával. 2014-ben fellépett a Ciutat Flamenco fesztiválon, a Les trinxeres de 1714  című produkcióval, mely a kor kitaszítottjai előtt való tisztelgés a flamenco türkén át. A koncert a katalán kormány támogatta Tricentenari programsorozat része volt. 2015-ben az énekes főszerepet kapott a Federico García Lorca (spanyol író, zeneszerző, festő, költő) Bodas de Sangre (Vérnász) című drámájának színpadra állításában, melynek zenéjét Enric Palomar szerezte.

Az énekes átható, meghitt és személyes előadásmódja rabul ejti közönségét. Pere Martínez a kiváló tehetségekből kifogyhatatlan Taller de Músics (katalán zenei műhely) növendéke. 

 


Our partners