Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

PECA (HUN)

VÁRDOMB - SPHERE LOOKOUT PARK stage & event tents, 24 July 2016, Sunday, 18:00

A Peca zenekar felhőtlen dalszövegekkel énekli meg a valahol a Dunán, Észak-Magyarországon egy teknősökkel borított úszó szigeten élő horgász életének örömeit és kalandjait.

Megannyi év Tarzan-lét után e bátor horgászcsapat elhajózott Spanyolországba, Dél-Amerikába, Észak-Afrikába és a Balkán vidékre, hogy feltölthesse horgászdalait az ottani ritmusokkal és kiegészítse hangszer-arzenálját saját készítésű hangszerekkel, mint például teknőspáncélból készült kalimbával, bambusz- és PVC-fuvolákkal.

A zenekar legújabb lemeze Kiráz a hideg címmel 2011 végén jelent meg. A cseppet sem szürke pecás hétköznapokról, horgász-fortélyokról, női szívek ostromáról és háztartásigép-szerelésről szóló táncolós-pörgős dalok olyan egzotikus hangszereken szólalnak meg, mint az afrikai talking drum, a karibi timbales, a dél-amerikai maracas vagy a ghánai kpanlogo.

Gábos Barna - ének, gitár, kaval, fuvolák, talking drum
Szász Márk - ének, kalimba, shekere, güiro
Rácz Krisztián – gitár
Vajdovich Árpád – basszusgitár
Kovács Norbert – dob
Takács Márton - konga, timbales, cabasa, maracas
Fehér Károly - cajon, djembe, darbuka, kpanlogo, talking drum

 

facebook fanpage

Our partners