Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

Nakaira (ITA)

PLATÁN BEACH double stage & event tents, 21 July 2016, Thursday, 23:30 (Nakaira and guests: Celina da Piedade, Romengo, Firkin)

A Nakaira Szicíliából származó világzenei együttes. Dalaik nagy része európai, főként görög, balkáni és kelta gyökerűek, és a mediterrán hatások dominálnak bennük.

Hagyományos népzenei repertoárjukat szicíliai nyelvjárásban és görög nyelven adják elő. Az együttes nevét egy ősi közel-keleti ütős hangszer, alakjában az indiai tablahoz hasonló nakaira ihlette. A hivatalosan 1999-ben alakult együttes, nevének keleti eredete ellenére művészi céljának eredetileg a kelta és ír népzene megőrzését és Szicíliában való népszerűsítését tekintette. Első lemezük (Musiche a danzare tra oriente e occidente) 2000-ben jelent meg, ezt követte második albumuk (Onde sonore dal Mediterraneo) öt évvel később. 

Előadásuk olyan, mint egy utazás a földközi-tenger térsége mentén, a különböző népi és modern zenei eszközök kombinációjával (mint a görög és ír buzuki, hegedű, duda, saz, oud, harmonika) bemutatja a görög és szicíliai zenei hagyományok közös hatását. Sokszínű és élénk zenei felfedezőútjaik az élő zenei hagyománnyal folytatott kreatív és kísérleti párbeszédre reflektálva tárja elénk a mediterráneum zenei térképét. Ezt erősíti az is, hogy a zenészek görög és olasz származásúak.

A zenekar tagjai:
Franco Barbanera - síp, dudák, furulya, ney, kaval, klarinét
Nektarios Galanis - görög buzuki, hegedű, oud, ének
Angelo Liotta - ír buzuki, bodhràn, ének
Francesco Emanuele - görög buzuki, gitár
Marco Carnemolla - bőgő, ének
Mario Gulisano - cajon, keretes dob (pandero), darbuka, csörgődob, cintányér, ének

 

Official website
facebook fanpage

Our partners