Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

Korrontzi (ESP/BAQ)

PLATÁN BEACH double stage & event tents, 22 July 2016, Friday, 23:30 (Korrontzi és Oi Dipnoi)

A Korrontzi népi zenekart (Mungia, Baszkföld, 2004) Agus Barandiaran trikitixa (baszk diatonikus gombos harmonika)-játékos alakította. Az volt a célja, hogy kortárs hangulatot adjon a baszkföldi népzenének és a baszk ősi, hagyományos hangoknak, de mindig a trikitixa alapú zenén belül. A Korrontzi zenei kínálata tizenegy évvel később is ugyanaz maradt. Agus Barandiaranra eleinte hatott a gipuzkoai hagyományos trikitixa-játék, amit csodált, de hamarosan megtanulta a régi bizkaiai trikitixa-játékosok dallamait és népszerű dalait, azt a zenei kulturális hátteret, ahonnan családja származik. A Korrontzi olyan népi zenekar, ami főként a modern technikával kísért baszk tradícionális zenén alapul, olyan modern hangszerek segítségével, mint a mandolin, a basszusgitár és az ütős hangszerek.

A Korrontzi egy régi trikitixa-játékosról kapta a nevét, aki szamárháton ment a földjéről Mungia főterére minden vasárnap és jó kedvre derítette dalaival az összegyűlt falusiakat. Kalapját mindig megtöltötték pénzérmékkel a boldog hallgatók.

 

 

Official website
facebook fanpage

Our partners