Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

Rajesh Gangani & Saumya Shukla: Kathak tánc (IND)

VÁRDOMB - SPHERE LOOKOUT PARK stage & event tents, 24 July 2016, Sunday, 16:00 (Indiai kathak táncbemutató)

A kathak klasszikus tánc india északi részéről. A katha szó történetet jelent, a kathak pedig történetmesélést. A tánc 2500 évvel ezelőtt született, amikor a férfiak és a nők énekkel és tánccal meséltek istenekről, istennőkről és más legendákról. Főként olyan istenekről és istennőkről szólnak a mesék, mint Radha-Krisna, Síva és Ganesh, olyan érzelmeket fejeznek ki, mint a szeretet, a harag, a béke és a boldogság, mindezt tánccal és gesztusokkal. A kathak tánc részei még a bonyolult lábmunka és a forgások, a mogul uralom alatt fejlődött ki Indiában.

A kathak táncot ma Miss Saumya Shukla mutatja be, aki Nrityashri Alaknanda tanítványa és kathak táncot tanít az Amrita Sher-Gil Kulturális Központban az Indiai Nagykövetségen.

Pandit Rajesh Gangani Pandit Madarlal Gangani guru tanítványa, neves tabla-művész az ősi Klasszikus Zene- és Tánciskolából, tablát tanít az Amrita Shergil Kulturális Központban. Rajesh zabla-szólót játszik, hogy bemutassa a tabla bonyolult, mégis zseniális ritmusait.

facebook fanpage

Balatonboglár
Balatonboglár
Our partners