Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

Ibrahima Cissokho & Mandingue Foly (SEN)

VÁRDOMB - SPHERE LOOKOUT PARK stage & event tents, 21 July 2016, Thursday, 16:00

Ibrahima Cissokho a mandinka törzsből származik, karizmatikus, kivételes szenegáli művész. A zenész a Mbalax ütemein nőtt fel, de más zenékre is nyitott, ha azok megfelelő színvonalúak. Szenvedélyesen szereti a bluest, a jazzt, a salsát, klasszikus zenét és a soult, lendületüket bátran ötvözi saját műveivel. Dalaiban, melyek mandingo, volof, illetve angol nyelven szólalnak meg, ősei előtt tiszteleg és olyan témákat dolgoz fel, melyek fontosak számára, például az oktatás, a munkanélküliség,a szolidaritás, és a szerelem.

Ibrahima Cissokho Szenegálban, egy Csamance-ból származó énekmondó (griot) család sarjaként született. Édesapja a kora nevű hangszeren játszott, zenéje végigkísérte gyermekkorát, később pedig, folytatva a hagyományt, ő maga is a hangszer mesterévé vált. Csatlakozott egy zenés színházi társulathoz és részt vett több európai turnén is. Szenegálba visszatérve megalapította saját, főként családjának tagjaiból álló zenekarát. 2008-ban, Franciaországban több tehetséges zenésszel együtt megalakította a Mandingue Foly nevű formációt.

"Túl a végtelen Afrikán, íme a lélek határtalanságát köszöntjük! Nem szabad kihagyni! " (B. Martignol)

 

Official website
facebook fanpage

Our partners