Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

El Naán (ESP)

RED CHAPEL Stage, 19 July 2016, Tuesday, 22:30

Az El Naán zenekar hét tagja Kasztília szívéből, Palenciából származik. Mindannyian egy olyan fiatal generáció tagjai, akik a vidéki területekkel már csak azok elhagyatott állapotában találkoztak. Leköltöztek egy olyan településre, melynek harmincnál alig volt több lakosa. Öreg vályogtéglás épületeket újítottak fel és a helyi, idős lakossággal együttműködve újfajta életformát hoztak létre, melyben a modern technológiát kombinálták a hagyományokkal, a kulturális munkát a mezőgazdaságival. A banda kötődése a hagyományokhoz tehát közvetlen és nagyon szoros, zeneiségük hiteles. A zenekar a szövegek költőiségére, látványos, dinamikus és szenvedélyes előadásmódjára támaszkodva a népzenét a 21. századba helyezve úgy alakítja, hogy érthető legyen az örökség hordozói, vagyis az idősebb generációk és a fiatalabbak számára is.

Céljuk, hogy olyan világzenét hozzanak létre melyben a kasztíliai gyökerű zenei világ más, ősi dallamokkal találkozik. Második, Código de Barros című lemezüket, melyet közösségi finanszírozással készítettek el, a világzenére szakosodott, nagy nevű brit Arc Music terjeszti.

Carlos Herrero - ének, buzuki, tres cubano
Héctor Castrillejo - szövegek, dalnok, VJ
César Díez - basszusgitár 
María Alba - ének, ütőhangszer
Adal Pumarabín - ütőhangszer
Javier Mediavilla - gitár
César Tejero - szaxofon

Official website
facebook fanpage

Our partners