Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

Dűvő zenekar (HUN)

PLATÁN BEACH double stage & event tents, 24 July 2016, Sunday, 23:30 (Dűvő zenekar és vendégeik: Rumbaroma, Dió banda)

Magyar népzenét játszunk, elsősorban hagyományokat őrző stílusban. A zenekar 1979-ben alakult, 1981-óta koncertezünk önálló együttesként. Repertoárunkban a Kárpát-medence minden etnikumának a zenéje megtalálható. Az együtt muzsikálás mellett népzene gyűjtéssel és tanítással foglalkozunk. Együttesünk több rangos hazai fesztiválon is részt vett, de számos más ország lakóit is megismertettük hazánk zenéjével.

A zenekar több átalakuláson ment keresztül, jelenlegi felállásban 2008 óta tevékenykedünk.

Az örök Hrúz testvérek mellé csatlakozott a Méta zenekarból kivált Mohácsy Albert és Nagy Zsolt és a fiatal tehetséges salgótarjáni énekes, Kubinyi Júlia, aki a „Felszállott a páva” verseny egyik győztese lett.

A zenekar 1983-ban nyerte el az egyik legrangosabb magyar díjat, a „Népművészet Ifjú Mestere” címet és kétszer kaptuk meg a „Kiváló Együttes” kitüntetést.

Nógrád megye önkormányzata a Madách Imre díjat adományozta részünkre, Salgótarján város önkormányzata a Pro Arte és a Pro Urbe címmel ismerte el tevékenységünket.

A zenekar sikeres pályafutását egy kislemez, egy nagylemez, két kazetta, tizenhárom CD lemez megjelenése bizonyítja.

Kubinyi Júlia-ének
Hrúz Dénes-hegedű
Hrúz Szabolcs-hegedű
Nagy Zsolt-brácsa
Mohácsy Albert-nagybőgő

 

 

Official website
facebook fanpage

Our partners