Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

Celina da Piedade (POR)

RED CHAPEL Stage, 20 July 2016, Wednesday, 19:30

Celina da Piedade tangóharmonikás, énekes, dalszerző. A legkülönfélébb módokon szólaltatta már meg tangóharmonikáját és hangját, ismerősek számára tradicionális színek és formák, megszólalnak rajta keresztül a portugál zene gyökerei és emlékei, miközben modern és univerzális. Kifejező, egyéni zenéje és színpadi jelenléte, karizmája megragadja nézőjét.

5 évesen kezdett zenét tanulni és hamarosan már közönség előtt lépett fel. Előadóként és dalszerzőként részt vett több, mint 50 felvétel elkészítésében és számos film, színházi és táncelőadás zenéjének megalkotásában. Jelenleg a TaisQuais kollektíva tagja olyan nagy portugál nevek mellett mint Vitorino, Tim, Sebastião, Serafim, Jorge Palma, Paulo Ribeiro és João Gil. Számos népzenei és tánc tárgyú workshopban vett részt előadóként és oktatóként. A lisszaboni Casa do Alentejo kötelékében elkötelezetten tanulmányozza és terjeszti az alentejoi zenei hagyományt. Társszerzője egy, az alentejoi táncokról szóló ismeretterjesztő anyagnak (Notebook of dances from Alentejo/ Caderno de dancas do Alantejo).

Két szólóalbuma van: "Em Casa" és "O Cante das Ervas".

Official website
facebook fanpage

Our partners