Love good music? Would like to taste the World? Wish to unwind and discover new voices? Or just want to feel good in a great company at a beautiful place by the Lake Balaton…

Bandgladesh (NED)

A Bandgladesh egy szokatlan kvartett, melynek performanszait általános elismerés és mély figyelem kíséri. Rögtönzött kompozícióikkal és ösztönös improvizációikkal hallgatóikat saját belső világukba vezetik, melyben az állandó változás örök. Koncertjeiken a két hang-on (különleges hangszer) játszó zenész folytonos párbeszédben áll egymással, melynek eredményeképp létrejön egy egyszerű és hosszú dallamokból álló folyamat, benne a ritmikusan ismétlődő kérdések és válaszok kibomló sorával. Ebbe az előrehaladó hangfolyamba száll be a trombita, valamint a n'goni nevű afrikai pengetős hangszer. A fúvós szerepe, hogy finom virtuozitása a rezgéseket összegyűjtve áramlattá dagadhasson, míg a n'goni a ritmust húzza alá tökéletesen időzített hangjaival. Négyük munkájának eredménye a folyton megújuló pulzálás, mely egy soha véget nem érő utazás érzését kelti.

A zenekar Live at the bubble című előadásai olyan audiovizuális koncertek, melyeknek helyszíne egy felfújható, 100 négyzetméternyi fehér textil belső tere. A hallgatóság lehetőséget kap arra, hogy kényelmesen elhelyezkedve – ülve, vagy fekve – érzékelje a kibomló hangok és képek kapcsolatát.

Hobe Lasai - handpan
Ania Brzezinska - trombita 
Hassie Dune - afrikai N'goni
Joris Cohen - handpan

Official website

Balatonboglár
Balatonboglár
Our partners