Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

TIU ( Baleár-Szigetek )

Tiu az első gasztro-zenei élményre specializálódott együttes. Létrehoztak egy olyan "új zenét", amely akár egy tál étel, különböző ízeket -esetükben dalokat- kínál "mediterrán swinggel" fűszerezve, mindenki ízlésének megfelelően.

A zene Mallorca íze, mint a só, olívaolaj, tengeri édeskömény, akár egy falat a mediterrán térségből: természetes és könnyed. A dallamok épp ilyen könnyedséggel kapcsolódnak a gasztronómiához és válnak többé, mint egy egyszerű életforma. Mediterrán dallamok, frissesség, jó hangulat, öröm és ritmus, amelyet nem lehet megunni. Ehhez adódnak az ősi szokások, amik anyáról lányára szállnak és a fő összetevő, a modernitás.

Tiu egy zene-étel-szenvedély, gasztronómiai szövegekkel és kulináris metaforákkal magyarázza meg az egyszerű dolgokat, az életet és a szeretetet olyan hozzávalókkal ,mint a swing, a pop, a samba, a funk és a rockabilly.

Jaume Llodrà: nagybőgő
Anibal Ferrer: ütőhangszerek
Dani Tugores: gitár
Beatriz Herrero: ének

Weboldal
Az együttes facebook oldala

Partnereink