Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Maria Keck & De Cobre ( Madrid )

Mária az ötletgazdája, alapítója és vezetője a 2007-ben létrejött „Nuestro Aire” társulatnak, valamint a 2010-ben megszületett „De Cobre” projectnek. Mindkét projectben részt vesz mint koreográfus, táncos, énekes és zeneszerző. 2011 óta ő is oszlopos tagja a Miguel Reyes Sextetnek és az Ethnómadának, amelyet a Julian Olivares Trió tagjaival hoztak létre. A 2013 óta fennálló „Flamenco Nuevo” projekt társ alapítója, amelyet Tóth Evelin énekesnővel közösen hoztak létre. 

Keck Mária a Magyar Táncművészeti Főiskola modern koreográfus szakán végzett, majd a mesterkurzust az University of Alcalá de Henares zeneterapeuta szakán tette le. Táncpedagógusként az egyensúlyra törekszik a flamenco táncnyelvének tanítása és a flamenco kommunikációs és improvizációs rendszerének átadása, valamint a szabad és kreatív önkifejezés ösztönzése között.  

Jelenleg Madridban él, ahol saját projektjei mellett számos flamenco tableoban szerepel táncosként. 

A De Cobre egy különböző hatásokkal fűszerezett zenei formáció. Alapjai a flamenco stíluson és a roma kultúra esszenciáján nyugszanak. Zenei világa központjában a roma és magyar dallamok, valamint az együttes rendező-koreográfusa, Keck Mária ötletei összpontosulnak. A De Cobre négy különböző művészvilág találkozása, négy különféle kulturális gyökerekkel rendelkező profi zenész egyesülése és összekapcsolódása, hogy egymást kiegészítve éltessék az együttest.

Maria Keck
Adrián Benito Márquez
Miguel Guadalupe Reyes Jiménez
María de La Paz Peláez Serrano

 

Weboldal
Az együttes facebook oldala

Partnereink