Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Évkerék Társulat ( Magyarország )

Az Évkerék Társulat gondoskodik a zenés-mesés családi programokról.

TÁRSULAT

A 2001-ben alakult Évkerék Társulat tagjai utcaszínházi óriásbábos előadásaik, színházi produkcióik, koncertjeik mellett jeles napi szokásokat, népmeséket, történeti játékokat elevenítenek meg dramatikus előadások keretében. A társulat népművelői színházként működik: fontos céljuk a néphagyományok, népszokások beillesztése az életünkbe, valamint a néprajzi gyűjtések anyagából merített értékek, a saját és más népek kulturális kincseinek bemutatása a közönségnek.

Előadásaikon a zeneiség kiemelt szerepet kap: az előadóművészek aktívan koncertező zenészek, énekmondók, táncházak muzsikusai: a Társulat tagjai alapították a HolddalaNap Zenekart is. Az előadásokhoz bábokat, óriásbábokat is használnak, melyeket Balla Gábor és Kő Boldizsár, a NKÖM Ipari és Formatervezési Nívódíjával kitüntetett Zöld Péter Népmese Játszótér alkotói, bábszínházi előadások kedvelt báb-készítői készítenek.

A Társulat fontos célkitűzései közé tartozik az előadások helyszínhez, alkalomhoz való tájolása: számos előadásuk született egy adott ünnep, fesztivál, rendezvény eszmei tartalmához kapcsolódóan. Az előadások egy része utcaszínházi, vásári játékként is kiválóan megél. A produkciók kisgyermekek és felnőtt közönség számára egyaránt élvezetesek. Az elmúlt években óvodáktól esküvőkig, a Millenáris Parktól a Művészetek Palotáján át a nagyobb fesztiválokig mindenféle helyszínen játszott, muzsikált, és derült együtt a Társulat, s a Nagyérdemű!

 

Weboldal
Az együttes facebook oldala

Partnereink