Ha szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

Bandgladesh ( Hollandia )

BANDGLADESH SÁTOR - Platán strand, egyedi installáció a program idejére, 2017. július 18., kedd, 23:30
BANDGLADESH SÁTOR - Platán strand, egyedi installáció a program idejére, 2017. július 19., szerda, 22:30
BANDGLADESH SÁTOR - Platán strand, egyedi installáció a program idejére, 2017. július 21., péntek, 15:30
BANDGLADESH SÁTOR - Platán strand, egyedi installáció a program idejére, 2017. július 22., szombat, 23:30

A Bandgladesh egy szokatlan kvartett, melynek performanszait általános elismerés és mély figyelem kíséri. Rögtönzött kompozícióikkal és ösztönös improvizációikkal hallgatóikat saját belső világukba vezetik, melyben az állandó változás örök. Koncertjeiken a két hang-on (különleges hangszer) játszó zenész folytonos párbeszédben áll egymással, melynek eredményeképp létrejön egy egyszerű és hosszú dallamokból álló folyamat, benne a ritmikusan ismétlődő kérdések és válaszok kibomló sorával. Ebbe az előrehaladó hangfolyamba száll be a trombita, valamint a n'goni nevű afrikai pengetős hangszer. A fúvós szerepe, hogy finom virtuozitása a rezgéseket összegyűjtve áramlattá dagadhasson, míg a n'goni a ritmust húzza alá tökéletesen időzített hangjaival. Négyük munkájának eredménye a folyton megújuló pulzálás, mely egy soha véget nem érő utazás érzését kelti.

A zenekar Live at the bubble című előadásai olyan audiovizuális koncertek, melyeknek helyszíne egy felfújható, 100 négyzetméternyi fehér textil belső tere. A hallgatóság lehetőséget kap arra, hogy kényelmesen elhelyezkedve – ülve, vagy fekve – érzékelje a kibomló hangok és képek kapcsolatát.

Hobe Lasai - handpan 
Ania Brzezinska - trombita 
Hassie Dune - afrikai N'goni 
Joris Cohen - handpan

Weboldal
Az együttes facebook oldala

Partnereink